Uncategorized

Cort auto – Cum să te bucuri de rutina de somn în vacanță?

Tu ai utilizat până acum un cort auto? În cazul în care nu ești familiar cu excursiile în aer liber, află că un cort montat pe capota mașinii este exact ce ai nevoie. Mersul cu cortul nu ți se va mai părea o activitate lipsită de confort. Ba din contră, campingul cu ajutorul echipamentului potrivit îți va asigura experiențe de neuitat. Poți să-ți iei rămas bun de la serile lungi în care nu te puteai odihni, căci acum există soluția potrivită.

Mai mult, întreg procesul de camping a fost îmbunătățit cu ajutorul noilor inovații din domeniu. Prin urmare, echipamentul modern alături de un cort auto potrivit îți vor asigura o călătorie în care te vei simți ca acasă. Ba mai mult, te vei delecta cu un somn odihnitor, indiferent de locația aleasă pentru călătorie.

Ești curios care sunt aspectele esențiale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când pleci în excursie?

Cum alegi salteaua pentru un cort auto?

Cel mai important aspect atunci când decizi să pleci într-o excursie departe de confortul propriei case este alegerea unei saltele confortabile.

Cum anume să o alegi? Este important ca salteaua să se plieze în funcție de nevoile tale, pentru a te putea odihni. Dacă vrei să ai o vacanță lipsită de orice inconveniente trebuie să te ghidezi după detalii precum:

 

 • Dimensiune și greutate: Verifică dimensiunile saltelei autogonflabile pentru a te asigura că se potrivește perfect în cortul tău. Trebuie să ai suficient spațiu pentru a te întinde confortabil și a nu obtura intrarea. De asemenea, ia în considerare greutatea saltelei, în cazul unei deplasări îndepărtate.
 • Grosime și confort: Verifică grosimea saltelei autogonflabile pentru a te asigura că o poți transporta și depozita cu ușurință. De asemenea,  o saltea autogonflabila care prezintă o circumferință mai mare oferă o izolație mai bună. Astfel, îți va asigura momente de relaxare pe timpul nopții.
 • Material și durabilitate: Saltelele autogonflabile sunt fabricate din materiale variate, cum ar fi nylonul sau poliesterul. Asigură-te că materialul este durabil și rezistent la abraziune. Rezistența la utilizare îndelungată și la condiții diverse de camping este un factor esențial pentru o alegere corectă. Calitatea își spune întotdeauna cuvântul.
 • Modalitate de instalare: Verifică cât de ușor este procesul de umflare și de dezumflare al saltelei autogonflabile. Unele modele au valve cu deschidere proeminentă și se umflă automat, în timp ce altele necesită o pompă suplimentară. Optează pentru o variantă practică, care nu îți va da prea multe bătăi de cap.
 • Stabilitate și aderență: Anumite saltele autogonflabile sunt prevăzute cu sistem anti-alunecare. Suprafața texturată oferă o aderență mai bună la sol și previne alunecarea în timpul somnului.

 

Cum se strânge un cort auto?

Atunci când planifici o excursie, probabil nu îți dorești să petreci toată ziua cu elemente de montaj și amplasare. De aceea, pentru momente binemeritate de liniște și relaxare în inima naturii, trebuie să ai în vedere:

 

 1. Pregătirea cortului: Înainte de a  instala un cort auto, asigură-te că toate părțile și accesoriile sunt în ordine.
 2. Ajustări suplimentare: Verifică dacă cortul este stabil și echilibrat. În cazul în care este necesar, ajustează legăturile sau corzile de ancorare pentru a obține o fixare sigură.
 3. Strângerea cortului: Imediat ce călătoria a ajuns la final, asigură-te că strângi cortul conform instrucțiunilor indicate pe etichetă. De asemenea, e important să alegi un model care oferă un design ergonomic, care poate fi transportat direct pe plafonul mașinii.

 

Ce elemente să ai în vedere atunci când achiziționezi echipamentul pentru camping?

cort camping

Vrei să te bucuri de momente inedite alături de familia ta, dar și de o rutină de somn armonioasă? Asigură-te că optezi pentru cele mai bune variante de echipament pe care le ai la dispoziție!

 

Printre criteriile de alegere se numără:

 • Confortul: Optează pentru un echipament care oferă confortul necesar pentru activitățile tale de camping. De exemplu, o saltea autogonflabila de calitate sau un cort spațios pot contribui la crearea unei atmosfere recreative.
 • Funcționalitatea: Asigură-te că echipamentul este ușor de utilizat și de întreținut. Verifică caracteristicile și opțiunile sale, cum ar fi sistemul de montare/demontare al cortului, buzunarele și compartimentele suplimentare. Un echipament calitativ îți va oferi numeroase funcționalități.
 • Siguranța: Acordă atenție aspectelor de siguranță ale echipamentului. Elemente precum structura stabilă a cortului, disponibilitatea de a incorpora dispozitive de iluminat și impermeabilitatea sunt criterii esențiale.
 • Portabilitatea: Dacă intenționezi să faci drumeții sau să-ți transporți echipamentul pe distanțe mai mari, alege cea mai compactă variantă. Echipamentul practic poate fi mai ușor de transportat și de manevrat. În plus, nu va ocupa loc suplimentar destinat bagajelor.

Mai este puțin până va începe sezonul vacanțelor – alege momente de neuitat petrecute în natură.

Dacă îți dorești să faci ceva diferit, alege o excursie cu cortul în inima munților. Este cea mai bună variantă să îți încarci bateriile. Însă, nu uita să optezi pentru o saltea autogonflabila calitativă și un cort pe măsura așteptărilor.

Alege întotdeauna confortul și bucură-te de o călătorie inedită în aer liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *