Introducere in camping  

Cort camping – de ce să-l alegi pentru vacanța de vară?

cort camping

Știai de câte activități inedite te poți bucura cu ajutorul unui cort camping? Dacă deja te gândești la vacanța de vară și momentele relaxante alături de cei dragi – trebuie să ai soluțiile ideale la îndemână. Mersul cu cortul se numără printre cele mai memorabile experiențe pe care le poți trăi. Imaginează-ți doar – liniștea naturii, peisajele de poveste și timpul care nu se mai scurge cu rapiditate.

Totuși, înainte să-ți faci bagajele și să-ți anunți prietenii, trebuie să acorzi atenție și aspectelor organizatorice. Fără un itinerar bine stabilit și un cort camping pe măsura așteptărilor nu ai cum să te bucuri de vacanța perfectă.

Te întrebi care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere?

 

Cum alegi un cort camping? 

Primul și cel mai important aspect atunci când pleci într-o excursie departe de agitația cotidiană este alegerea cortului potrivit.

Ce înseamnă mai exact un cort potrivit? O alternativă care să se plieze întocmai cerințelor tale în materie de confort și funcționalitate. Dacă vrei să trăiești din plin fiecare moment din vacanță trebuie să acorzi atenție sporită fiecărui detaliu și anume:

  • Dimensiunile pe care le prezintă cortul – Gândește-te în primul rând alături de cine vei trăi aventura palpitantă petrecută în inima naturii și alege un model în consecință. Dacă mergi cu familia și ai nevoie de mai mult spațiu, investește într-un cort care se poate extinde cu ușurință.
  • Ia în calcul locul în care vei campa – Și bineînțeles condițiile meteorologice. E vorba de o vacanță la munte, unde temperaturile sunt mai scăzute și e nevoie de o protecție sporită în timpul serii? Sau de o excursie relaxantă pe plajă? Ia în calcul toate riscurile la care te expui și pregătește-ți foarte bine bagajul înainte.
  • Analizează caracteristicile funcționale pe care le oferă – E foarte important să alegi un cort auto durabil, care să garanteze utilizări îndelungate și proprietăți tehnice excelente. Orientează-te către opțiunile premium – care prezintă plase împotriva insectelor și rezistență sporită în fața umidității și factorilor de uzură.
  • Alege un producător renumit pe piață pentru calitate și profesionalism – Dacă vrei să te bucuri de avantajele unui cort perfect funcțional trebuie să ai în vedere caracteristicile producătorului. Fă o listă cu cei mai buni de pe piață și alege-l pe cel care îți garantează experiențe inedite și grade sporite de siguranță. Pentru a te asigura că iei decizia corectă citește recenziile oferite de cei care au încercat deja produsul.

 

Cât de mult contează tipul de montaj al unui cort camping?

E important, de asemenea, să optezi pentru un cort care să permită instalarea cu ușurință a elementelor de structură. Fie că alegi o variantă pentru mașină sau una clasică trebuie să ai în vedere următoarele:

 

  • Cu cât petreci mai mult timp pentru a instala un cort auto, cu atât momentele de distracție vor fi mai puține.
  • Un cort cu o structură complexă înseamnă multe ore petrecute pentru a definitiva montajul, ceea ce nu va face decât să-ți dea numeroase bătăi de cap.
  • E foarte posibil să ai nevoie de asistență tehnică în cazul în care alegi un cort destul de greu de montat.

Unde să mergi cu cortul în vacanța de vară?

Vrei să ai parte de cea mai frumoasă vacanță de vară? Ia-ți cortul de camping, sună-ți prietenii și alege unele dintre cele mai spectaculoase destinații în care să vă relaxați!

Pe lista locațiilor în care trebuie neapărat să ajungi se numără:

  • Breb, Maramureș – O experiență cu adevărat specială. Dacă ești conectat cu tradițiile transmise din generație în generație și-ți place să trăiești autentic, Maramureș reprezintă destinația ideală. Breb este satul care l-a fascinat pe regele Charles prin frumusețea desăvârșită și zonele întinse cu priveliști unicate. Există peste 6000 mp în care poți să meditezi și să te bucuri de liniște.
  • Valea Cernei – O priveliște care îți va rămâne impregnată pe retină. Este un loc înconjurat de numeroase obiective pe care trebuie neapărat să le bifezi și anume: Crovurile din Mehedinți, Cheile Țâșnei sau Cascada Vânturătoarea. Încearcă să alegi un cort auto pentru o asemenea călătorie pentru a te putea deplasa cu ușurință dintr-o zonă în alta.
  • Costineți – Da, ai citit bine. Există zone special amenajate pentru cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul și anume camping Cosmos sau casa Edenia & camping. Costinești se numără printre cele mai apreciate stațiuni de către tinerii dornici de distracție. Aici vei putea admira unele dintre cele mai frumoase răsărituri. Însă, nu uita să-ți alegi un cort suficient de confortabil pentru a te putea odihni corespunzător după o petrecere binemeritată.

 

Vara se apropie cu pași repezi – la fel și momentele unice, petrecute în natură.

Dacă vrei să ai parte de experiențe memorabile alături de cei dragi, nu ezita să optezi pentru o vacanță cu cortul. Este un prilej numai bun de a uita de problemele zilnice și factorii de stres.

 

Planifică-ți din timp traseul, alege-ți cortul ideal și pornește în una dintre cele mai frumoase călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *